Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ο στρατός και πως θα περάσει ευχάριστα!

Κάτι πρέπει να έχει αλλάξει στον ελληνικό στρατό τα τελευταία χρόνια.. Το λέω αυτό γιατί οι προηγούμενη γενιά αφηγείται ιστορίες απείρου κάλλους με δοκιμασίες, δυσκολίες, κλπ, ενώ η σημερινή γενιά πάει να υπηρετήσει την μαμά πατρίδα 70 κιλά έκαστος (ο φαντάρος) και επιστρέφει 120 κιλά (έκαστος φαντάρος) και το μόνο που ακούς να λένε είναι "βαριέμαι..". Ξέρω εγώ τί σας λέω, "πέρασα" το φανταριλίκι αδελφού, ξαδελφών, φίλων και ακόμα το περνάω (ε νικολάκη μου ξαδελφάκι μου;;)
Σκέφτηκα λοιπόν να τους αφιερώσω μερικά αστεία μπας και γελάσουν και λιγάκι και τεντώσει και κανας κοιλιακός..
Πέραν της πλάκας, όμως, τους αξίζει λίγο καλοπέραση, όσο αυτό είναι εφικτό όταν είσαι μακρυά από οικογένεια και φίλους. Εξάλλου, μετά την θητεία αρχίζουν οι πραγματικές απαιτήσεις: δουλειά, οικογένεια, παιδιά.. ας ξεκουραστούν λίγο πριν. Κι εγώ μαζί σας φανταράκια, σίγουρα δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση σας... 
  • (Γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία - Γυμνάσιο Κορίνθου 1980) "Και οι Ρώσοι ανέδειξαν μεγάλους ποιητές όπως ο Πούσκας, ο Λένιν, ο Τρότσκι και ο Ιβάν ο Τρομακτικός. Από την ποίηση αυτή σώζεται σήμερα η Σιβηρία με την παγωμένη λίμνη των Κύκλων που ο Τσακ Κόφσκι την έκανε παλέτα".
  • Γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία - Γυμνάσιο Θηβών) "Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ".
  • (Από διαγωνισμό στα Θρησκευτικά - Λύκειο Ξάνθης 1991) "Το ακριβώς αντίθετο της Αγίας Τριάδας είναι η Διαβολική Τριάδα, πυρ, συν γυναιξί και θάλασσα. Πράγματα του Σατανά". 
  • (Από Έκθεση του μαθητή του Γυμνασίου Αργοστολίου,1992) "Ο Ε. Λύτης και ο Σ. Εφέρης είναι και οι δύο Έλληνες ποιητές κατηγορίας νόμπελ 
  • (Υποψήφιος στη Σχολή Αστυνομίας,1991) "Ο Κουστώ είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας, αλλά που δεν κατοικούσε στην Ιθάκη, και για το λόγο αυτό οι περιπέτειές του δεν λέγονται Οδύσσειες αλλά Κουστωδίες". 
  • Μάθημα Γεωγραφίας, Λύκειο Χανίων,1990) "Πρωτεύουσα της Κεϋλάνης είναι η Λίπτον Τι". 
  • (Γυμνάσιο Καβάλας,1980 "Ο γλάρος είναι αποδημητικό πουλί. Το καλοκαίρι πάει στην παραλία, το χειμώνα στις ακτές. Ενδιαμέσως στους σκουπιδότοπους και λιμάνια".
  • Γυμνάσιο Κιλκίς,1992) "Το εκτάριον βρίσκεται ακριβώς μεταξύ πενταρίου και επταρίου".
  • (από γραπτό υποψηφίου υπαξιωματικού του Π. Ν. Σούδα 1986. Απάντηση σε ερώτημα για την ελληνική πανίδα και χλωρίδα) "Η μαρίς (κοινώς μαρίδα) είναι ένας απολύτως εύγευστος ιχθύς, ο οποίος τρώγεται τελείως (εν τω συνόλω του), κυρίως τηγανητός. Η μαρίς, όπως και η γαρίς (κοινώς γαρίδα) δεν εξημερούται. Ζει δε πάντοτε και αύτη εις αγέλας και εις αγρίαν κατάστασιν, πλην όμως δεν είναι ουδόλως επικίνδυνος κατά την θήρευσιν -όπως π. Χ. Η φάλαινα- και ούτω δια την θήραν της δεν παρίσταται ανάγκη χρησιμοποιήσεως μαριδοθηρευτικών, όπως παρίσταται ανάγκη χρησιμοποιήσεως φαλαινοθηρευτικών δια την θήραν της φαλαίνης. Οι μαρίδες ζουν εν γένει μίαν περιορισμένην, ήσυχον και χωρίς μεγάλας απαιτήσεις και συγκινήσεις ζωήν, τρεφόμεναι αποκλειστικώς με μικροοργανισμούς, είναι δε παντελώς άκακοι. Εφ'όσον δεν έτυχε μέχρι σήμερον να αναφερθεί ουδεμία περίπτωσις επιθέσεως ακόμη και εξαγριωμένης μαρίδος εναντίον ανθρώπου".  
  • Μάθημα: Θρησκευτικά :Τι γνωρίζετε για τον Ακάθιστο Ύμνο;Ο Ακάθιστος Ύμνος είναι πολύ μεγάλος. Πρώτα πρώτα πήγαινε ο κόσμος κι εβλεπε έναν ακάθιστο και μετά από λίγα χρόνια τον βγάλανε ο Ακάθιστος Ύμνος.Ποιες γιορτές ονομάζονται κινητές και ποιες ακίνητες;α) Κινητές είναι οι γιορτές που ο παπάς βγαίνει στην πύλη και χορεύει και ακίνητες αυτές που ο παπάς δε χορεύει.β) Όταν στη γιορτή τρώμε και χορεύουμε τότε είναι κινητή, ενώ όταν μόνο τρώμε είναι ακίνητη.γ) Ονομάζονται αυτές που όταν ένας παπάς κινείται και ακίνητες όταν ο παπάς δεν κινείται. 
  • Μάθημα: Γεωγραφία Ποια ηφαίστεια λέγονται ενεργά και ποια σβησμένα;Ενεργά λέγονται τα ηφαίστεια που θα επιτεθούν στη χώρα.Σβησμένα λέγονται τα ηφαίστεια που σκότωσαν γυναίκες και παιδιά.
  • Να περιγράψεις το κλίμα της Ελλάδας.Η Ελλάδα έχει πολλά κλίματα. Το πρωί έχει τροπικό, το μεσημέρι πολικό και το βράδυ καλό. Γι αυτό το κλίμα της Ελλάδας είναι από τα καλύτερα.
  • Μάθημα: Έκθεση Θέμα: "Τι ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά".Εγώ όταν μεγαλώσω ονειρεύομαι να γίνω γιατρός. Θα γίνω γιατρός γυναικολόγος. Για να γίνει γυναικολόγος πρέπει να είσαι ψύχραιμος και να μην σου έρχονται ιδέες στο μυαλό. Για να γίνεις αυτό το επάγγελμα πρέπει να ξέρει πολύ καλά τι κάνεις και, προπαντός, να μην κοιτάς αυτό που έχεις μπροστά σου,αλλά να κοιτάς τη δουλειά σου και την οικογένεια σου.
  • Η γυναίκα, όπως και όλα τα θηλαστικά της φύσης που θηλάζουμε είναι και αυτή ζώον με τη μόνη διαφορά ότι είναι πολύ στενά συνδεδεμένη με τον άνθρωπο. (Από διαγώνισμα για τα θηλαστικά, γυμνάσιο Λάρισας,1964)
  • Οι τρεις μεγάλες ηρωίδες της Γαλλικής Επαναστάσεως ήτανε η Καρ Μανιώλ, η Γκυ Λωτίν και η Λε Μητώμ.(Από διαγωνισμό στην ιστορία, Βαρβάκειο,1981)
  •  Πού βρίσκεται η Λάρισα; -Πέμπτη μετά τον Ολυμπιακό (Μάθημα Γεωγραφίας, Γυμνάσιο Φαρσάλων,1985)
  • Τώρα δε μας χρειάζονται οι φάροι που καίνε τόσο δυνατά όσο πριν από τώρα,γιατί τώρα έχουμε τα ραντά. Μόλις ένα πλοίο τρακάρει σε τίποτα βράχους,τρακαίρνει πρώτα με το ραντά που προεξέχει και έτσι προφυλάζεται. Το στραβωμένο το ραντά το αντικαθιστούν για το επόμενο ταξείδι και το πλοίο ξέγνοιαστον συνεχίζει να ταξιδεύει το αμέριμνο ταξείδι του στους ωκεανούς.(Από έκθεση μαθητή γυμνασίου, Καβάλα,1981)
  • Ο κόκορας λαλεί γιατί έχει λειρί, η κότα δεν λαλεί γιατί στερείται το λειρί, δηλ έχει λειρί αλλά είναι εσωτερικόν και πολύ μικρό και λέγεται "λειτορίδα" και γι' αυτό κάθεται σα ζώον και δέχεται τα πάντα και φωνάζει κο, κο, κο, κο, κοκό, κοκό, κοκό, κι' αυτό για πολύ λίγο. Το δε μάτι της βλέπει λοξά αλλά αυτό δε τη σώζει.(Από διαγώνισμα στη Φυσική Ιστορία)

  • "Το Πρωτόκολλο της Πετρούπολης κολλούσε από παντού" (Ιστορία Γ' Γυμνασίου Αθήνα 2003)
  • "Εξισλαμισμός ήταν κάτι άνθρωποι από τη Σλαβία" (Ιστορία Γ' Γυμνασίου Αθήνα 2003)
  • "Το στήθος είναι ένα εξάρτημα που φοράνε μόνο οι ωραίες γυναίκες" (Από μαθητική έκθεση)
  • "Ο εξοστρακισμός ήταν μιά αρχαία τιμωρία, όπου σου έβαζαν έξι όστρακα και έπρεπε να τα χτυπήσεις και να τα σπάσεις με το κεφάλι. Μερικές φορές πετύχαινε, άλλες όχι" (Από μαθητική έκθεση) 
  • Ανεμογκάστρι λέμε συνήθως τη γυναίκα που νομίζει ότι είναι έγκυος, αλλά δεν είναι. Ενοχος συνήθως είναι ο γκαστρίμυθος που την παρέσυρε σε ακολασίας ακατανόμαστες και αυτός είναι ύποπτος τύπος, με μισόκλειστα μάτια και στραβοπατημένα παπούτσια, που δίνει και το κακό παράδειγμα στους νέους και που μάλλον και κουκουές είναι" (Από μαθητική έκθεση)

  • "Παρθένο δάσος είναι το δάσος όπου το χερι του ανθρώπου δεν πάτησε ποτέ πόδι" (Από μαθητική έκθεση)
  • "Η έλληψη βλάστησης στην έρημο είναι κληρονομική"
  • "Ο παιάνας ήταν ο Εθνικός ύμνος της αρχαίας Παιανίας. Σήμερα τα ίχνη του χάνονται στα σκοτάδια του παρελθόντος"
  • "Ο δικτάτορας Μεταξάς έπινε πολύ κονιάκ"
  • "Η κυριότερη αιτία της εξάτμισης του νερού είναι η φωτιά κάτω από το κατσαρολάκι" (Φυσική, Γυμνάσιο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης,1983)


 

4 σχόλια:

  1. καλημέρα σας...!χαίρομαι πολύ που σας βρήκα έχετε φανταστικές ιδεες.μπράβο σας..είναι μια εναλλακτική τέχνη!συγχαρητήρια!Όσο για το παραπάνω κείμενο..μου φτιαξες την μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ...ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΔΑ..ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΓΛΥΚΑΤΖΟΥ ...ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ....ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστουμε παρα πολυ! Καλη σας ημερα και ευχες για ενα ηλιολουστο σαββατοκυριακο στην ζωη αλλα και την ψυχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καθε αναρτηση σας ειναι καλυτερη απο την αλλη ...σας παρακολουθουμε παντα με πολυ ενδιαφερον!!!
    Κανετε τεχνη!!!!υποκλινομαστε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή