Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Αν η αγάπη ήταν φυτό...

... κατά την άποψή μου δεν θα ήταν τριαντάφυλλο, όπως η κοινή γνώμη προστάζει. Θα ήταν γκι. Μπορεί να μην βλέπω τις φατσούλες σας τώρα, αλλά βάζω το χέρι μου στην φωτιά ότι έχετε πάρει μια παραξενεμένη και απορημένη έκφραση! Νομίζω, όμως, ότι η γνώμη μου έχει πιθανότητες να γίνει αποδεκτή, αν
διαβάσετε τα παρακάτω σχετικά με το "λουλούδι του φιλιού"..
  • Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε το έθιμο του φιλιού κάτω από το γκι (ιξος, η ελληνική ονομασία) κατα την διάρκεια γαμήλιων τελετών.. έτσι και η αγάπη ενώνει..
  • Στις Σκανδιναβικές χώρες το γκι θεωρούνταν το φυτό που έφερνε ειρήνη.. έτσι και η αγάπη ειρηνοποιεί..
  • Οι Αγγλοσάξονες θεωρούσαν ότι το γκι φυτρώνει από περιττώματα πουλιών.. έτσι και η αγάπη γεννάει ζωή εκεί που ζωή δεν υπάρχει..
  • Στα παλιά χρόνια οι υπήρχε το εξής έθιμο: οι νεαροί φιλούσαν τις κοπέλες κάτω από το γκι και για κάθε φιλί έκοβαν έναν από τους μικρούς κόκκινους καρπούς του. Όταν τελείωναν οι καρποί, τελείωναν και τα ... φιλιά (και είμαι σίγουρη ότι οι νεαροί εύχονταν το "του χρόνου" να έρθει σύντομα!).. έτσι και με την αγάπη, όπου δεν υπάρχει, όλες οι εκφράσεις της είναι κενές, άδειες, χωρίς νόημα..
  • Οι δρυίδες (σαν αυτόν τον παππούλη του Γαλατικού χωριού που έφτιαχνε τον μαγικό ζωμό..;;;) θεωρούσαν ότι το γκι έχει θαυματουργικές και θεραπευτικές ικανότητες.. έτσι και η αγάπη θεραπεύει όχι μόνο την ψυχή αλλά και το σώμα..
Χαίρομαι, όμως, που η αγάπη δεν είναι φυτό γιατί τα φυτά κάποια στιγμή μαραίνονται και πεθαίνουν. Ενω η αγάπη, η πραγματική αγάπη, δεν μπορεί να πεθάνει, δεν υπάρχει μέσα στο DNA της η πληροφορία της φθοράς! Χαίρομαι που η αγάπη είναι ζωντανή, που είναι αληθινή, που μπορώ και την βιώνω! Χαίρομαι που η αγάπη είναι ο Θεός!
Και σε εσάς Σπύρο και Δήμητρα, εύχομαι η αγάπη που σας ενώνει να απορρέει από την αληθινή και αστήρευτη πηγή, να μην λείψει ποτέ από την σχέση σας αλλά, σε αντίθεση με το γκι και κάθε τι γήινο, να ανθίζει, να φουντώνει, να αναπτύσσεται και να ομορφαίνει με το πέρασμα του χρόνου. 

Γιατί τελικά "...η αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει.." (Α' Κορινθίους 13:8)



(η τούρτα αυτή δημιουργήθηκε για τον αρραβώνα του Σπύρου και την Δήμητρας!)

1 σχόλιο:

  1. ειναι ενα γλυκο αριστουργημαααααα!!!!!φανταστικο!!!!!Χαιρομαι που σας ανακαλυψα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή