Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Η διέξοδος!

Καλησπέρα! Το αποψινό μου θέμα είναι κάτι αρκετά "φιλοσοφικό", πιο πολύ σαν προβληματισμός.. Οπότε, αν είσαι σε πολύ ανάλαφρη διάθεση, απόλαυσε απλά την φώτο και άσε το αρθράκι για αργότερα. Να σημειώσω πως το κέικ της φωτογραφίας καθώς και η κοπελίτσα στην οποία είναι αφιερωμένο (η Σήλια) δεν έχουν καμία σχέση με τους δικούς μου προβληματισμούς. Απλά δράττομαι της ευκαιρίας, έχοντας μπρόστα μου κάτι που θα μπορούσε να απεικονίζει εμένα (στοιχηματίζω κι εσένα!) πριν απο κάποια χρόνια..
Προβληματίζομαι, λοιπόν, για τις διεξόδους τις οποίες ο άνθρωπος νοιώθει πως έχει την ανάγκη να ανακαλύψει, για να νοιώσει καλύτερα με τον εαυτό του, για να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις γύρω του.. 
Αδιαμφισβήτητα, η ψυχολογική πίεση που ασκείται σε κάθε σύγχρονο άνθρωπο και η ταυτόχρονη αντίσταση του στο να εξελιχθεί σε μηχανή παραγωγής είναι απίστευτα μεγάλη. Και σίγουρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς κάποιο διάλειμμα από αυτό το παλαβό roller coaster της καθημερινότητας. Κάποιοι γίνονται workaholics, κάποιοι άλλοι παθαίνουν εξάρτηση από τα ψώνια, κάποιοι ζουν μια παράλληλη πλην εικονική ζωή στο διαδίκτυο.. Που να αρχίσεις να απαριθμείς τους τρόπους διεξόδου που έχουν "ανακαλυφθεί".. Όμως, έχουν αποτέλεσμα; Ναι, σίγουρα υπάρχει αποτέλεσμα, αλλά πόσο προσωρινό και παροδικό είναι.. Ψάχνουμε διεξόδους στα τετριμένα, προσπαθούμε να κάνουμε το αθάνατο (που είναι η ψυχή και τα συναισθήματά μας) να αναπτερωθούν με τρόπους φθηνούς ίσως στις αξίες αλλά σίγουρα στην μονιμότητα του αποτελέσματος. Γι'αυτό πιστεύω πως και το αποτέλεσμα είναι πρόσκαιρο. Μήπως, μήπως αναρωτιέμαι, θα ήταν καλό να ψάξουμε για άλλες διεξόδους...; Σε αφήνω με αυτό το ερωτηματικό και ίσως κάποια στιγμή δοθεί η ευκαιρία να το συζητήσουμε εκτενέστερα, να προβληματιστούμε παρέα.. Καλό βράδυ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου