Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Hey - υπάρχει μια νεράιδα στο κεφάλι σου!

Πολύ μου αρέσει αυτή η τούρτα αλλά και το θέμα της έχει αφήσει ελεύθερο έναν καταρράκτη πληροφοριών και ιδεών που θέλω να μοιραστώ μαζί σας! Οπότε, θα χωρίσω το κείμενο σε δύο ενότητες:
1. Η Tinkerbell εκ των έσω - πως μπορούμε να εντυπωσιάσουμε το κοριτσάκι μας με πληροφορίες που ίσως δεν γνώριζε για την μικρή νεράιδα.
2. Hey - υπάρχει μια νεράιδα στο κεφάλι σου! Πως μπορούμε να ξοδέψουμε ποιοτικό χρόνο με το κοριτσάκι μας, δημιουργώντας έναν νεραιδόκοσμο στο... κεφάλι μας! 
Συμβουλή - πάρε μια κούπα καφέ, κάτσε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σου και είμαι σίγουρη πως τα παρακάτω θα σου χρησιμεύσουν!

1. Η Tinkerbell εκ των έσω!
  • Η Tinkerbell ήταν μια μικρή νεράιδα που επισκεύαζε κανάτες και πύλινα σκεύη.
  • Το όνομά της προέρχεται από το tinker, που σημαίνει "μαστροχαλαστής" και το bell, που είναι το κουδούνι ή η καμπάνα. Σύμφωνα με το αυθεντικό έργο, η φωνούλα της ο ήχος πολλών μικρών καμπάνων και γινόταν κατανοητή μόνο από όσους γνώριζαν την γλώσσα των νεράιδων!
  • Το μικρό της νεραϊδίστικο ανάστημα της επέτρεπε να νοιώθει μόνο ένα συναίσθημα την φορά! Γι' αυτό και οι αντιδράσεις της ήταν ακραίες - όταν θύμωνε δεν μπορούσε να νοιώσει ταυτόχρονα συμπόνοια ή όταν χαιρόταν τίποτα δεν μπορούσε να της χαλάσει την στιγμή!
  • Ως νεράιδα δεν μπορούσε να πετάξει στην βροχή!
  • Την εμπνεύστηκε ο συγγραφέας J. M. Barrie το 1904 και η πρώτη της δημόσια εμφάνιση ήταν το 1911 στην νουβέλα του ίδιου συγγραφέα Robin and Wendy. Αυτό σημαίνει ότι φέτος η Tinkerbell γίνεται 107 ετών - πολύ μεγαλύτερη από τις γιαγιάδες μας!
    2.  Hey - υπάρχει μια νεράιδα στο κεφάλι σου!
    Μια πολύ καλή ιδέα για να ξοδέψεις ποιοτικό χρόνο με το κοριτσάκι σου είναι να κάνετε μια δραστηριότητα μαζί, αφού διαβάσετε το ομώνυμο παραμύθι ή δείτε την ταινία! Σίγουρα θα διασκεδάσετε πολύ, θα γελάσετε και θα δεις ότι η μικρούλα θα θέλει να ξοδέυει όλο και περισσότερο χρόνο μαζί σου γιατί απλά θα περνάει καλά! Έψαξα αρκετά για να βρω κάτι ιδιαίτερο και πρωτότυπο που να σχετίζεται με τις νεράιδες και νομίζω ότι ανακάλυψα κάτι πραγματικά υπέροχο: πως να φτιάξεις στέκες ή κορδέλες με νεράιδες για τα μαλλιά της μικρής σου. Μια πρόταση από την ιστοσελίδα της Disney για δημιουργηκή απασχόληση! Κάνε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, σηκώστε μαμά και κόρη τα μανίκια ψηλά και ετοιμαστείτε για δουλειά! Φωτογραφίες από το αποτέλεσμα ευπρόσδεκτες - θα αναρτηθούν με πολύ χαρά!

    http://a.family.go.com/images/cms/education/content/pre_fai_fairy-flower-headband-printable-0709.pdf




    8 σχόλια:

    1. Ωωω ευχαριστούμε για τις τέλειες πληροφορίες..! Καλά.. η τούρτα δέν υπάρχει..!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου...λατρευω την τινκερ,ειναι η κρυφοαγαπημενη μου...!!!(εχω και καποια ηλικια και δεν μπορω να εκδηλωνω τις προτιμησεις μου...χιχιχιχι)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Καλημέρα και καλό μήνα! Υπέροχη η τούρτα σου αλλά και οι πληροφορίες!!! Tantekiki.blogspot.com

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. καταπληκτικη!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ! ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΖΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΤΥ ΜΟΥ!:)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. ολα υπεροχα!και οι πληροφοριες χρησιμοτατες!!ευχαριστωωω!!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. teleio kai pentanostimo!!!!exw meinei afwni!!!!!pote den pisteva oti mporiuse na ginei ena tetoio cake!!!!!super!xairomai pou se vrika!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    7. κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ά!Δεν έχω ξαναδεί ποτέ μου τέτοια γλυκά! Και μόνο που τα βλέπεις τα λιγουρεύεσαι και μόνο με την εικόνα!Δεν υπάρχει λέξη που να μεταφράζει αυτό το υπέροχο έργο σας, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! Με το που είδα τις τούρτες σας είπα στην μαμά μου ‘‘ Από εδώ θα πάρω την τούρτα για τα γενέθλιά μου του χρόνου!‘‘ Η μαμά μου είπε όμως ‘‘ που είναι αυτό το μαγαζί?‘‘ Κι η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω. Σας παρακαλώ βάλτε διεύθυνση στο site σας !!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή