Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Bye Bye Tummy, Hello Mommy!


Baby Shower... σας λέει κάτι; Ναι, ναι, είναι το γνωστό πάρτυ προ-γεννητουριών που κάνουν οι κολλητές στην έγκυο για να χαρεί λιγάκι και να ξεχάσει το βάρος της κοιλιάς! Αν και κατά την ταπεινή μου άποψη, που βασίζεται σε προσωπική εμπειρία, το βάρος της κοιλιάς ΔΕΝ ξεχνιέται!
Όπως και να έχει, δεν είναι αυτό το θέμα μου τώρα. Σήμερα θα δώσουμε την συνταγή για ένα επιτυχημένο baby shower. Βέβαια, εγώ σε καμία απο τις εγκυμοσύνες μου δεν έκανα για λόγους ιδεολογίας (τρομάρα μου!), αλλά η αλήθεια είναι πως σε όσα τέτοια πάρτυ έχω παρευρεθεί, έχω περάσει πολύ καλά! Οπότε, την συνταγή θα προσπαθήσω να την δώσω βασιζόμενη σε όσα έχω δει ως καλεσμένη και φυσικά τις ιδέες της φαντασιόπληκτης φαντασίας μου, οκ; Πάμε λοιπόν!
Ο Δεκάλογος ενός επιτυχημένου Baby Shower
1. Απαραίτητη προυπόθεση μια έγκυος, που μάλιστα να έχει μπει στον μήνα της!
2. Το στενό της παρεάκι, όχι πάρα πολλά άτομα γιατί θα γίνει χαμός και μάλλον κάτι τέτοιο θα εκνευρίσει όλους τους παρευρισκόμενους.
3. Πρωτότυπη διακόσμηση - παρακαλώ αποφύγετε τα banners "the party is here", και τα συναφή - ξεπερασμένα. Π.χ. μια ωραία ιδέα διακόσμησης θα ήταν να έχουν κρεμαστεί σχοινιά απλώματος παντού στο δωμάτιο και πάνω σε αυτά βρεφικά ρουχαλάκια, τα οποία φυσικά θα κρατήσει η μέλλουσα μανούλα!
4. Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει... λίγο και καλό μαμ, καλύτερα σε στυλ μπουφέ με απλά εδέσματα και καθαρές γεύσεις.
5. Μουσική φυσικά! Μια συλλογή από τα αγαπημένα της μέλλουσας μαμάς θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα, αλλά κάτι ακόμα πιο πρωτότυπο θα ήταν μια συλλογή με παιδικά τραγουδάκια!
6. Διαδραστικά παιχνίδια! Η διοργανώτρια κολλητή θα πρέπει να φροντίσει να συμμετέχουν όλες οι παρευρισκόμενες σε τουλάχιστον ένα παιχνίδι. Και για να έχει και σασπένς, να υπάρχει και ένα μικρό βραβείο για την νικήτρια του κάθε παιχνιδιού.Μια ιδέα για παιχνίδι είναι το "μωρό μπαλόνι": οι παίκτριες παίρνουν από ένα φουσκωμένο μπαλόνι και σε χρόνο ενός λεπτού θα πρέπει να ζωγραφίσουν σε αυτό το πρόσωπο του μωρού της μέλλουσας μαμάς! Φυσικά και δεν μπορούν να γνωρίζουν πως θα είναι το μωρό, ωστόσο νικήτρια θα είναι αυτή της οποίας η ζωγραφιά θα εντυπωσιάσει περισσότερο την μαμά!
7. Φυσικά το κέικ του πάρτυ!!! Η φίλη μου η Δέσποινα είχε το παραπάνω σχέδιο που είδατε στις φώτος, αν και εκείνη ήθελε μια πάνα με κακά (σοκολάτα δηλαδή, αλλά κανείς δεν θα έτρωγε μόνο στην ιδέα... ούτε κι εγώ μάλλον!). Το κέικ θα πρέπει να είναι πολύ πρωτότυπο και να ταιριάζει με την προσωπικότητα της εγκυούλας! Μάλιστα, θα μπορούσε να είναι και το θέμα ενός μίνι διαγωνισμού ανάμεσα στις παρευρισκόμενες: μαντέψτε τι σχέδιο είναι το κεικ και κερδίστε ένα μικρό δωράκι!
8. Αποθανατίζοντας την στιγμή! Θα ήταν πολύ καλό αν μια κοπέλα "θυσιαζόταν" ώστε να αναλάβει τον ρόλο του φωτογράφου της βραδυάς! Η μέλλουσα μαμά θα εκτιμήσει πολύ ένα μικρό άλμπουμ με φωτογραφίες!
9. Όταν γεννιέται ένα μωρό γίνεται δέκτης ενός σκασμού δώρων, και πολύ καλά κάνει! Αρα, σκέφτομαι τώρα εγώ, θα ήταν καλό στο baby shower τα δωράκια των καλεσμένων να προορίζονται για την μανούλα!
10. Ένα μικρό αναμνηστικό για όλες τις φίλες που παρευρέθησαν - δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι αγοραστό - θα μπορούσε να είναι ένα κάτι χειροποίητο, όπως πχ ένα υφασμάτινο πουγκάκι με λεβάντα για το συρτάρι, κλπ (αν δεν γνωρίζετε πως να φτιάχνετε τέτοιες μικροχειροτεχνίες, σφυρίξτε και θα σας δώσω οδηγίες!).
Και επειδή είμαι σίγουρη πως όσοι/όσες διαβάσατε το παραπάνω έχετε ηδη ιδρώσει νοιώθωντας τις τσέπες σας να αδειάζουν, σας έχω πολύ καλά νέα: όλα τα παραπάνω μπορουν να πραγματοποιηθούν ακόμα και με περιορισμένο προυπολογισμό! Αρκεί να εμπιστευθείτε την φαντασία, την εφευρετικότητα και φυσικά την δημιουργiκότητά σας!

2 σχόλια:

  1. τι τελεια ιδεα ειναι αυτη...μαλλον εχεις παει σε πολλα τετοια παρτακια και τα εμαθες απο πρωτο χερι...χιχιχι...οσο για την τουρτιτσα ειναι μονο να την κοιτας...δεν νομιζω να σου παει η καρδια να την κοψεις...καλα γεννητουρια στην φιλη σου που σιγουρα μετα απο τετοιο παρτυ εκπληξη θα ειδε την γεννα με αλλο ματι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή